Meest gestelde vragen

Van wie komt het initiatief?

Even voorstellen, de initiatiefnemers van dit project: Johan van der Woude, Basthios Vloemans, Pete Mulder en Job van Oel. Op een van onze reizen door Palestina stuitten wij op het nu nog zeer bouwvallige jeugdcentrum van de Palestinian Child Care Society (PCCS) in het Askar-vluchtelingenkamp. Het centrum kan een ontzettende belangrijke rol spelen in het leven van de onfortuinlijke kinderen in Askar. Na ons bezoek aan het jeugdcentrum besloten wij onze schouders eronder te zetten en fondsen te gaan werven voor de broodnodige verbouwing.

Kan ik als bedrijf ook meedoen?

Jazeker! De straat wordt dan vernoemd naar je bedrijf.

Ik wil WEL steunen maar GEEN straatnaam, kan dat?

Wil je geen straat in Askar, maar wil je het PCCS jeugdcentrum wel steunen, dan kun je dat aanvinken op de pagina Bestel je straat.

Kan ik ook minder doneren?

Het bestuur van het jeugdcentrum, de kinderen en wijzelf zijn blij met elk bedrag. Dat spreekt vanzelf. Maar voor € 100,- ben je ere-donateur. En krijg je in Askar je eigen straat op de koop toe.

Gaan er van mijn bijdrage nog kosten af?

Online betalen via PayPal, inclusief de controle en verwerking van je gegevens kost ongeveer � 2,-.
Als je � 100,- bijdraagt en een straat een naam geeft: je straatnaambordje, dat ter plaatse wordt gemaakt, kost � 8.

Wie beheert daar straks het geld?

De projectco�rdinator is Amjad Asmar. Alleen hij zal toegang hebben tot het bijeengebrachte geld en streng toezien op de besteding van elke cent. Amjad Asmar is de bevlogen voorzitter van het bestuur van de Palestinian Child Care Society, de organisatie die het jeugdcentrum beheert. Daarnaast is hij voorzitter van de jeugdraad van Nablus, van het Sharek jeugcentrum in Nablus en runt hij in die stad ook een apotheek. Amjad kan gelukkig (nog) vrij reizen en volgt regelmatig intensieve trainingen in het buitenland. Trainingen die liggen op het gebied van psychologische en pedagogische begeleiding van kinderen die te kampen hebben met leer- en gedragsproblemen, stress, angststoornissen en een zwaar, eentonig bestaan. Op de vraag of hij wel eens slaapt geeft Amjad geen antwoord.

Hoeveel geld is er nodig?

Om het belangrijkste te kunnen doen (zie het project) is minimaal € 15.000,- nodig. Dit is een schatting van een lokale bouwkundig ingenieur. Brengen we met z�n allen nog meer bij elkaar, dan wordt dat geld besteed aan nieuw meubilair en les- en speelmaterialen voor de kinderen.

Welke namen kunnen niet?

Een kreet, een aanmoediging, je bedrijfsnaam, je eigen naam... je geeft jouw straat de naam die je wilt. Maar wat we natuurlijk niet accepteren zijn beledigende, politiek aanstootgevende en discriminerende namen.

Wanneer krijg ik mijn foto's?

Je betaling verwerken en je straatnaambord maken, dat duurt even. Binnen drie weken krijg je bericht dat je je foto's kunt downloaden. Als het onverhoopt langer duurt, laten we je dat weten.

Komt mijn foto op de website?

Op Google Maps zijn de verkochte straten aangegeven met groene pins. Ook de door jou vernoemde straat staat er tussen. Heb je jouw straat gevonden en aangeklikt dan verschijnt er een fotootje van jouw straatnaambord.